VOLANTESS

Momy Confort Tanger Marokko | Aanpassingen productielocatie

HET VERDUURZAMEN EN UPGRADEN VAN PRODUCTIELOCATIE + KANTOOR VAN WOLKAT IN MAROKKO

Met veel plezier werken we aan ons eerste project in Marokko. Wolkat gaat haar bestaande productielocatie Momy Confort in de industrial zone van Tanger, Marokko volledig verduurzamen en upgraden. Het machinepark wordt vernieuwd en uitgebreid. Hiervoor zijn er meerdere aanpassingen aan het pand noodzakelijk. En de productie, die moet ondertussen gewoon doordraaien. Een mooie uitdaging dus voor Volantess! Wij adviseren Wolkat en zorgen voor de implementatie van bouwkundige en installatietechnische aanpassingen, het solardak en de batterij voor de stroomopslag.

Circulair businessmodel
Internationale textielinnovator Wolkat is al ruim twintig jaar actief in Tanger. Een plaats in het noorden van het land, vlakbij Europa en in de buurt van een grote haven. Hier wordt het textiel gesorteerd, schoongemaakt en gesponnen tot nieuw garens én opgeleverd als een nieuw product. Wolkat draagt door haar circulaire businessmodel niet alleen bij aan een duurzame wereld; in de kantoren en fabrieken staat duurzaamheid eveneens hoog op de agenda. Zo ook in Tanger.

Snel een nieuw & duurzaam dak
Het bestaande ongeïsoleerde dak wordt verwijderd. Vervolgens wordt de bestaande constructie verstevigd. Hier komt een Roof/Wall sandwichpaneel op, waardoor er eenvoudig zonnepanelen gelegd kunnen worden. Dit is een extreem snelle methode om een nieuw dak te verkrijgen, en dat is noodzakelijk want de productie eronder moet doordraaien. Het dak wordt vervolgens volledig voorzien van zonnepanelen en er zal een batterij voor de stroomopslag worden geplaatst.
Ook wordt het pand veel beter geïsoleerd doordat er koeling wordt toegevoegd. Daarnaast creëren we extra daglicht voor een prettigere werkomgeving.

Leuk & uitdagend
In dit project werken we prettig samen met Wolkat en enkele lokale ondersteunende partijen in Tanger. Vanwege de taal- en cultuurverschillen is dat niet altijd even eenvoudig, maar dat maakt dit project voor ons ook juist leuk en uitdagend!

MORE INFO

Locatie

Industrial zone Tanger, Marokko

Programma:

Verduurzamen en upgraden van een bestaand productiepand met kantoor.

Expertise:

Advies en implementatie van bouwkundige en installatietechnische aanpassingen, solardak en batterij.

Opdrachtgever:

Wolkat

Gebruiker:

Wolkat Marokko

Ontwerp:

Volantess

Aannemer:

Nader te bepalen

Bruto vloeroppervlak

Ca. 5.000 m²

Start bouw:

Vierde kwartaal 2023

Oplevering:

December 2024

Duurzaamheidskenmerken:

Diverse aspecten met betrekking tot de Trias energetica. Denk bijvoorbeeld aan extra isolatie, ledverlichting, zonnepanelen, batterij en koppelingen aan het alarm.

Lucas Neerhoff

Scan or long-press for
business card

Edwin Clout (partner)

Scan or long-press for
business card

Jos Klanderman (partner)

Scan or long-press for
business card

Sasja Feenstra (partner)

Scan or long-press for
business card