VOLANTESS

POWERLINQ | PV INSTALLATIE

Dak van uitbreiding NewLogic VI naar duurzame energiecentrale getransformeerd

NewLogic VI heeft met de plaatsing van ca. 8.000 zonnepanelen op het dak van de uitbreiding van haar pand in Son naar een duurzame energiecentrale getransformeerd. Op het dakvlak van 30.000 m² liggen hoogrendementspanelen van elk Wattpiek 455 (Wp) met een totaal vermogen van 3,6 MWp. De verwachte opbrengst per jaar is meer dan 3.000 Mwh per jaar, waarmee jaarlijks ruim 850 huishoudens van lokale groene stroom worden voorzien. In opdracht van Powerlinq heeft Volantess het gehele proces begeleid. 

BREEAM Outstanding
NewLogic VI op industrieterrein Ekkersrijt wordt gehuurd door de Duitse logistiek dienstverlener Rhenus Contract Logistics. Het pand is gebouwd met duurzame materialen en heeft triple beglazing, extra wand- en dakisolatie, automatisch dimmende ledverlichting en een warmtepompinstallatie. In de eerste fase zijn zonnepanelen op het dak (5,1MW) van het hoofdpand geplaatst. Onlangs is het DC uitgebreid met ruim 35.000 m², waarvoor in 2022 de PV-installatie is geïnstalleerd. Ook voor de uitbreiding van NewLogic VI werd een BREEAM Outstanding kwalificatie gerealiseerd. 

Scherpe planning
Een scherpe planning en de prettige samenwerking met VB advies en projectontwikkeling, KiesZon en Powerlinq maakten het mogelijk dat de PV-installatie kon draaien vóór september 2022. Dit was een belangrijke deadline: zo kon er namelijk nog gebruik worden gemaakt van de gunstige Stimulering Duurzame Energieproductie en Klimaattransitie (SDE++) regeling.

MORE INFO

Locatie:

Son (regio Eindhoven)

Programma:

3,6 MWp opgesteld vermogen

Expertise:

adviseur

Opdrachtgever:

Powerlinq BV

Gebruiker:

exploitatie Powerlinq BV

Ontwerp:

Solar Edge/KiesZon

Aannemer:

KiesZon

Start bouw:

Eerste kwartaal 2022

Oplevering:

Tweede kwartaal 2022

Lucas Neerhoff

Scan or long-press for
business card

Edwin Clout (partner)

Scan or long-press for
business card

Jos Klanderman (partner)

Scan or long-press for
business card

Sasja Feenstra (partner)

Scan or long-press for
business card