VOLANTESS

LEYHOEVE VUGHT | WOONCOMPLEX

Een uniek woonconcept voor 55-plussers

Op het voormalige Kentalis-terrein in Vught wordt een duurzaam woonconcept voor 55-plussers ontwikkeld: De Leyhoeve. Investeerder Bonita Vastgoed heeft de ambitie om een woonlandschap te creëren, waar bewoners samen aangenaam oud kunnen worden. De 290 huurappartementen worden van alle gemakken voorzien. Met zorg binnen handbereik. Volantess begeleidt het gehele proces: van bestemmingsplanwijziging tot oplevering van het pand. 

Ruimte voor ontmoeting
Leefplezier, kwaliteit, woongenot en gastvrijheid staan bij De Leyhoeve centraal. Dat zie je onder meer terug in comfortabele en levensbestendige woningen met een grote verscheidenheid, een royaal aanbod van faciliteiten en veel ruimte om elkaar te treffen. Denk bijvoorbeeld aan een restaurant, bar, zwembad, wellness en ontmoetingsruimtes. Het landgoed en de voorzieningen van De Leyhoeve worden niet alleen toegankelijk voor toekomstige bewoners, maar ook voor bezoekers en inwoners van de gemeente Vught. Daarnaast wordt er nauw samengewerkt met het naastgelegen Landgoed Huize Bergen. 

Prefab & biobased
De Leyhoeve Vught heeft een hoge duurzaamheidsambitie. Het woonlandschap wordt op duurzame wijze en in harmonie gebouwd met de omgeving. In het ontwerp is eveneens rekening gehouden met behoud en herstel van het cultuur-historisch erfgoed. Momenteel zijn we aan het onderzoeken of we modulair kunnen bouwen met een prefab systeem en biobased materialen. Hierdoor wordt afval gereduceerd en de CO uitstoot op de bouwplaats verlaagd. Ook onderzoeken we de mogelijkheden om een WKO-installatie (warmte-koude opslag) aan te brengen en eigen energie op te wekken. 

Wijziging bestemmingsplan
Naast onze expertise op het gebied van duurzaamheid hebben we onze kennis en ervaring ingezet voor de wijzing van het bestemmingsplan.  Samen met architectenbureau RAU en andere partijen hebben we diverse onderzoeken gedaan in het kader van bestemmingswijziging. Ook de financiële haalbaarheid van het plan is door ons getoetst.   

Impuls voor Vught
In Tilburg en Groningen bestaan er al locaties van De Leyhoeve. In 2024 wordt er gestart met de bouw in Vught. Het project is een mooie impuls voor het Brabantse dorp; zowel bewoners als omwonenden kunnen vanaf 2026 genieten van het fraaie woonlandschap.

MORE INFO

Locatie

Voormalig Kentalis-terrein, Laagstraat in Vught

Programma:

290 appartementen, restaurant & bar, ontmoetingsruimtes, zwembad en wellness. 

Expertise:

gedelegeerd ontwikkelaar 

Opdrachtgever:

Bonita Vastgoed BV 

Gebruiker:

De Leyhoeve 

Ontwerp:

RAU architecten

Aannemer:

ntb 

Bruto vloeroppervlak

ca. 35.000 m2 

Start bouw:

2024 

Oplevering:

2026 

Duurzaamheidskenmerken:

in ontwikkeling

Lucas Neerhoff

Scan or long-press for
business card

Edwin Clout (partner)

Scan or long-press for
business card

Jos Klanderman (partner)

Scan or long-press for
business card

Sasja Feenstra (partner)

Scan or long-press for
business card