VOLANTESS

NOVA 6 HORSENS DENEMARKEN | DISTRIBUTIECENTRUM

UITBREIDING & UPGRADES VOOR DEENS DISTRIBUTIECENTRUM NOVA 6

Volantess heeft namens Rhenus Warehouse Solutions het project en de upgrades van het Deense distributiecentrum NOVA 6 begeleid. Rhenus nam eind 2022 de Deense logistiek dienstverlener DKI over om haar business uit te breiden in de Noordse regio. Ook het pand NOVA 6 in Horsens is door Rhenus aangeschaft, wat de voormalig eigenaar van DKI ter expansie aan het bouwen was met de Deense aannemer Dansk Hal. Begin zomer 2023 is het nieuwe pand inclusief upgrades opgeleverd. 

De Rhenus-standaard
Met een Technische Due Diligence (TDD) is de kwaliteit van de belegging op onder andere (bouw)technische aspecten door ons beoordeeld. Samen met Rhenus is besloten om verschillende upgrades door te voeren aan het terrein, warehouse en kantoor. Hierdoor heeft NOVA 6 de Rhenus-standaard gekregen op zowel bouwkundig als installatietechnisch vlak.

Meer licht, minder energie
Het kantoor is voorzien van een compleet nieuwe uitstraling en interieurontwerp. Ook het warehouse heeft een metamorfose ondergaan met de toepassing van lichte dakplaten, sprinklerpijpen en gevels. Er komt meer daglicht binnen dankzij de toevoeging van lichtstroken in de gevel en de panorama beglazing in de overhead-deuren. Door de toevoeging van dit extra daglicht hebben we in samenwerking met TRILUX de verlichtingsinstallatie aangepast: via de toevoeging van daglichtregeling en motion detection wordt het energieverbruik gereduceerd.

BREEAM in-use
Doordat de bouw al was gestart voordat we bij het project instapten, was de toevoeging van BREEAM-certificering niet meer mogelijk. Op dit moment wordt onderzocht met welke toevoegingen er eventueel een BREEAM in-use certificaat behaald kan worden. Het aanpassen van de verlichtingsinstallatie van het pand waarmee het energieverbruik wordt teruggebracht, is daar alvast een mooie stap in.

Eerste Deense project
Voor Volantess was NOVA 6 het eerste project in Denemarken met voor ons onbekende partijen. Op een erg prettige manier is er samengewerkt met de aannemer Dansk Hal, installatie-adviseur Seta Consult ApS en andere adviseurs en onderaannemers. Ook was Quadrant4, waar we regelmatig mee samenwerken, betrokken als installatieadviseur vanuit Nederland. Wij zijn er trots dat we – samen met alle partijen – verschillende upgrades aan het pand van Rhenus hebben kunnen doorvoeren. Binnen de gestelde tijd én het budget.

MORE INFO

Locatie:

Horsens, Denemarken

Programma:

31.500 m² warehouse + 300 m² kantoor

Expertise:

adviseur

Opdrachtgever:

Rhenus Warehousing Solutions

Gebruiker:

DKI member of Rhenus logistics

Ontwerp:

Dansk Hal

Aannemer:

Dansk Hal

Bruto vloeroppervlak:

ca. 31.500 m²

Start bouw:

Derde kwartaal 2022

Oplevering:

Derde kwartaal 2023

Lucas Neerhoff

Scan or long-press for
business card

Edwin Clout (partner)

Scan or long-press for
business card

Jos Klanderman (partner)

Scan or long-press for
business card

Sasja Feenstra (partner)

Scan or long-press for
business card